Pròleg

Després d’anys i panys volent fer un blog sobre cinema, per fi m’he decidit!

L’objectiu a curt termini és poder presentar-me com a candidata per al Campus D’A del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona d’aquest 2017. L’objectiu a llarg termini és mantenir aquest espai per anar publicant els textos que vaig generant sobre cinema i audiovisuals.

Com funcionarà?

El primer pas serà pujar tots els escrits sobre cinema – majoritàriament crítiques – que ja tinc a causa de:

  • Haver col·laborat durant l’any 2009 en l’espai web enelcine.es, escrivint crítiques de pel·lícules de forma setmanal (primera i plaent aproximació a la pràctica d’escriure sobre cinema).
  • Haver escrit alguns textos pel meu compte amb l’únic objectiu de reflexionar sobre els films o bé amb la intenció de presentar-me a alguna convocatòria, com la del Jurat Jove del Festival de Sitges, per exemple (si teniu menys de 30 anys presenteu-vos-hi ja! Experiència en majúscules!!).
  • Haver cursat, l’any 2015, el Taller de Crítica Cinematogràfica  organitzat per l’Accec i l’Institut d’Humanitats del CCCB (molt recomanable!)
  • Estar actualment cursant el Taller anual de Crítica Cinematogràfica de La Casa del Cine (i gaudint-ne molt!).
  • Col·laborar des d’aquest mateix mes de març de 2017 a la revista de cinema en xarxa El Cinèfil, escrivint sobre llargmetratges i curtmetratges.

A partir d’aquí, la idea serà anar pujant textos de forma setmanal, fonamentalment crítiques de cinema del panorama actual (tot i que no necessàriament de forma exclusiva).

Com veureu, podreu trobar textos tant en català com en castellà, depenent de l’objectiu que tingui a l’hora d’escriure’ls o bé el mitjà/àmbit on aquests hagin de ser llegits o publicats.

Espero que aquest blog vagi agafant forma poc a poc i m’encantaria trobar-me amb els vostre comentaris, convertint Metratges en un espai de debat sobre cinema i qualsevol forma d’expressió audiovisual.

Així doncs, que comenci l’aventura! I, si ho heu fet fins arribar a aquí… Moltes gràcies per llegir-me! 🙂

Advertisements

Author: Vanessa LP

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Pompeu Fabra, la meva trajectòria professional s’ha encaminat més cap a la comunicació corporativa, tant en l’àmbit públic com en el privat. No obstant això, la meva passió pel cinema ha fet que sempre estigui connectada amb l’actualitat audiovisual i la seva pràctica, a través de formació en Anàlisi de Guió i Crítica Cinematogràfica, la col·laboració en projectes audiovisuals i la participació en certàmens i festivals. Vaig formar part del Jurat Jove del Festival de Sitges l’any 2013 i, més recentment, del Festival Americana el 2017. Al 2009 vaig col·laborar en l’espai web enelcine.es escrivint crítiques de forma setmanal i des de març de 2017 col·laboro a la revista de cinema El Cinèfil, amb textos sobre llargmetratges i curtmetratges. Sigui en format curt o llarg, considero que el cinema és una eina profundament poderosa per a transmetre idees, emocionar i reflexionar sobre la nostra realitat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s